KOMMENTARER

Kommentar: Alf Skjeseth "Nordens Casablanca"

Når krigens virkelighet minner om en hollywoodsk romanse

Forfatterne sloss og de ideologiske konfliktene ulmet. Det er stoff til utallige romaner i historien om eksilmiljøet i Stockholm under krigen.

CASABLANCA. Filmen hadde premiere i 1942. Den ble selvsagt ikke vist i Norge eller andre okkuperte land, men i Stockholm ble den en suksess. Designet er kopiert på omslaget til boka "Nordens Casablanca" av Alf Skjeseth, den første samlede fortellingen om det norske eksilmiljøet i Stockholm.
CASABLANCA. Filmen hadde premiere i 1942. Den ble selvsagt ikke vist i Norge eller andre okkuperte land, men i Stockholm ble den en suksess. Designet er kopiert på omslaget til boka "Nordens Casablanca" av Alf Skjeseth, den første samlede fortellingen om det norske eksilmiljøet i Stockholm. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ALLEREDE ER DET grunn til å spå at Alf Skjeseths bok «Nordens Casablanca» er høstens mest fargerike bok om den andre verdenskrig. Her vrimler det av intriger og konflikter. 50 000 eksilnordmenn på flukt fra naziokkupasjonen levde ikke akkurat i fred og fordragelighet. Skjeseth skriver inspirert om hvordan konflikten mellom Arbeiderpartiet og kommunistene, som etter krigen slo ut i full fyr, ble påtent i den svenske hovedstaden. I hans fortelling dukker både Asbjørn Sunde, Gulosten, Max Manus, Kjakan og «Revolver Harry» Söderman opp på arenaen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer