LEDER

Hovedleder: Listhaugs innsamlingsaksjon

Når Listhaug ringer inn til jul

Hvorfor klarer ikke Sylvi Listhaug å strekke ut en hånd til noen, uten å spytte noen andre i ansiktet?

GIVERGLEDE: Sylvi Listhaug. Foto: NTB Scanpix
GIVERGLEDE: Sylvi Listhaug. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg åpnet i går sin halvårlige pressekonferanse med en bitende kommentar til den humanitære katastrofen som nå utspiller seg i Aleppo. Den internasjonale rettsorden fungerer ikke når ett av FNs vetoland er delaktige i tragedien, påpekte hun. Og «det hviler et stort ansvar på Russland». Stort kraftigere kan ikke en statsleder fra Norge kritisere vår mektige nabo i øst.

Samtidig, et annet sted i regjeringskollegiet, er det en annen som ringer inn til jul. Asyl- og integreringsminister Sylvi Listhaug ønsker å rette oppmerksomheten mot forfulgte kristne i jula, og la ut en videohilsen på Facebook med oppfordring om å gi bidrag til den kristne hjelpeorganisasjonen Åpne Dører. Det er ikke i seg selv unaturlig, særlig med tanke på angrepet nylig mot en kristen meninghet i Kairo. Problemet er måten hun gjør det på, som er så usmakelig at selv Åpne Dører reagerer.

I videoen begynner Listhaug slik: «Det har tidligere vært en innsamlingsaksjon i mitt navn som går til å lønne byråkrater i Norge. Det synes jeg er veldig synd. Derfor har jeg og Fabian (Stang, statssekretær, red.anm.) tatt initiativ til noe som vi synes er mye viktigere». Statsråden snakker om innsamlingsaksjonen som var et samarbeid mellom skuespiller Kristoffer Joner og Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer