«Når man ikke viser alt, får man lyst til å se mer»

Den japanske filmregissøren Hirokazu Kore-eda ønsker å kalle på seerens fantasi

KINOAKTUELL: Den japansk filmregissøren Hirokazu Kore-eda var nylig i Norge for å promotere dramaet «Still Walking».           Foto: Steinar Buholm
KINOAKTUELL: Den japansk filmregissøren Hirokazu Kore-eda var nylig i Norge for å promotere dramaet «Still Walking». Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| La det være sagt med en gang, kinoaktuelle «Still Walking» er en av de mest interessante og severdige filmene på kino for øyeblikket. Handlingen utspiller seg i løpet av én dag, og vi følger to voksne barn - og deres familier - som vender hjem til sine foreldre for å markere 15-årsdagen for sin storebrors bortgang. Filmen begynner tidlig på morgenen og slutter tidlig neste dag.

Tilsynelatende er filmen handlingsfattig og uten tydelig plottwist. Men den er aldri kjedelig. I stedet blir vi sakte, men sikkert bedre kjent med familien, hierarkiet som rår, meningene som splitter dem og den underliggende kjærligheten som binder dem sammen. For å være en film om en japansk kjernefamilie, en film som viser japansk kultur og verdier, er den overraskende universell, og den minner på mange måter om Arnaud Desplechins franske drama, «En julefortelling», som hadde norsk premierer i desember i fjor.

Dagbladet møter Hirokazu Kore-eda på Filmens Hus i Oslo. Regissøren gjester Norge i anledning filmfestivalen Film fra Sør og møter oss med tolk. Det er en reflektert og sindig 47-åring vi møter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer