- Når man skal jukke på en dukke er det enklere om alt føles som en feberdrøm

Carrie Coon fra «The Leftovers».

GJENNOMBRUDD: Den bejublede rollen som Nora i «The Leftovers», sammen med en birolle som Ben Afflecks søster i David Finchers «Gone Girl», førte til det store gjennombruddet for Carrie Coon. Foto: Stella Pictures
GJENNOMBRUDD: Den bejublede rollen som Nora i «The Leftovers», sammen med en birolle som Ben Afflecks søster i David Finchers «Gone Girl», førte til det store gjennombruddet for Carrie Coon. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hver gang jeg leser avisa føles det som om apokalypsen er nært forestående.

Om tv-serien «The Leftovers» er skildringen av verdens ende, har hovedrolleinnehaver Carrie Coon vært forberedt i lang tid.

Skuespilleren fikk en katolsk oppdragelse, og etter en overdose av Johannes' åpenbaringer som fem-seksåring ble hun besatt av endetidsberetninger.

- Det var kanskje ikke helt sunt for en liten jente, men jeg var opptatt av alt som talte om underverdenen, døden og evig liv. Jeg pleide å komme ut av soverommet mens mamma og pappa så på tv og si at «dere må forsikre meg om at dette ikke kommer til å skje ennå».

Apokalypsen i «The Leftovers», nå midt i sin andre sesong på HBO Nordic, har et mer beskjedent og personlig utgangspunkt enn å vise en verden som forgår i flammer og kaos.

I stedet skildrer den etterdønningene av en uforklarlig hendelse hvor to prosent av verdens befolkning en dag fordufter sporløst.

Coons rollefigur Nora mister både ektemannen og begge barna på denne måten, og i likhet med de fleste andre rollefigurene lever hun i en konstant nummen tilstand av dyp sorg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer