STOPPET EGGDONASJON: Hvordan kan KrF med sine 4,3 prosent i stortingsvalget 2017, få bestemme over noe så stort, og som det er sagt ja til? Det lurer jeg virkelig på, skriver innsenderen som etter alvorlig en sykdom ikke kan få barn uten eggdonasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STOPPET EGGDONASJON: Hvordan kan KrF med sine 4,3 prosent i stortingsvalget 2017, få bestemme over noe så stort, og som det er sagt ja til? Det lurer jeg virkelig på, skriver innsenderen som etter alvorlig en sykdom ikke kan få barn uten eggdonasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Debatt: Eggdonasjon

Når mannen er infertil får han hjelp, men ikke kvinnen

Jeg er skuffet over vår statsminister.

Meninger

Det ble vedtatt og stemt for eggdonasjon. Lovendringen var underveis og forespeilet å komme 2020.

Så ble det nytt regjeringssamarbeid, og KrF fikk vetorett over hele bioteknologiloven. Og de sier blankt nei til eggdonasjon. Dette etter at flertallet i stortinget har stemt ja!

Hvordan kan KrF med sine 4,3 prosent fra valget i 2017, få bestemme over noe så stort, og som det er sagt ja til? Det lurer jeg virkelig på.

Hvordan kan de få bestemme over vår kropp, og hva vil ønsker å gjøre? Hvordan kan vi akseptere at landet vårt blir styrt på denne måten ?

Kjære Erna, jeg sitter i den uheldige situasjonen at jeg ikke kan få egne barn uten eggdonasjon fordi jeg hadde eggstokkkreft da jeg var 21 år.

Er det virkelig slik det skal være i 2019, at jeg som kvinne må reise ut av Norge for å få hjelp når jeg har vært så uheldig? Men hadde det vært mannen min, så hadde vi fått hjelp. For sæddonasjon er lov.

Dere bruker argumenter som at barnets rettigheter skal veie tyngre enn voksnes ønsker. Dere sier det er forvirrende for barnet å ha to mødre. Hva med to fedre som får barn ved sæddonasjon? Hva med når et barn blir adoptert, da får det to mødre og to fedre, men det er lov. Hvorfor?

Hvor er likestillingen her? Er ikke kvinners behov like mye verdt som menns? Når en mann blir infertil så hjelper Norge til, men ikke når det er kvinnen?

Vi lever i 2019, sæddonasjon har vært i bruk siden 1930, ikke sett Norge tilbake i tid ved å godta dette, men før oss frem!

Jeg er utrolig skuffet og flau over det som foregår i Norge. Og jeg er ikke alene om det.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.