Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

På kornet:

Når menn er «sluts»

Om «slut»-begrepet fortsatt skal eksistere, må vi utvide begrepet.

SEKSKANT: Realityprogrammet «Ex on the beach» sørger for å leve opp til skandalestempelet når fem jenter hopper til køys med én gutt. For drøy kost? Døm selv. Video: TVNorge / Discovery. Les hele saken her: https://goo.gl/KAiYHg Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er i sjokk. Flere hundrede tusen har sett fem damer ha sex med én mann på TV. Det er 2018, og Norge kan endelig nærme oss våre liberale naboer i sør og vest. Dette til blandet mottakelse.

Mens kommentarfelmødrene benytter anledning til å understreke, nok en gang, at «Ex on the Beach» er «ren søppel!!!», har jeg fått andre tanker i hode.

  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Jeg skal på ingen måte applaudere gruppe-sex på TV, men tar meg selv i å bli imponert over damene. De modige damene.

De ville ha denne mannen, alle sammen, og de tok styringen. Helt skamløst. Jeg ville nesten kalt det feminisme, hadde det ikke vært for frykt for voldsomme represalier fra kommentarfeltfeministene.

Mannens eneste bragd var å være kjekk.

Etter at showet var over, kom mannen ut av soverommet til stående applaus fra de andre guttene.

«Livet mitt i Norge er over. Jeg må flytte til Danmark», sa han.

Men mannen, som fortsatt er nordmann, har ifølge Jodel «opplevd alle gutters drøm».

Joda, det er noen som kaller ham en «horebukk» og en «mannehore» her også, men dette overdøves av alle de andre: Damer og menn som minst av alt er imponert over damene.

«Sluts», «horer», «ville aldri rørt henne». For hver «mannehore»-kommentar, har det kommet minst ti «jentene er løse»-kommentarer.

«Slut». Et ganske dårlig begrep, egentlig. Ikke spesielt hyggelig heller. Tatt fra det engelske språket. Er ifølge ordboka en nedsettende betegnelse på en kvinne eller jente med lav seksuell moral.

Det brukes sjeldent om menn, selv om de skulle ha en enda lavere moral.

Vi nærmer oss kanskje våre liberale naboer med tanke på hva vi viser på TV, men vi forblir lite liberale i kommentarfeltet.

Han som lå med fem jenter samtidig viste da kanskje enda lavere moral enn de fem som kranglet om én? Han var heller ikke i nærheten av like imponerende.

«Slut»-begrepet burde for lengst vært avleggs. Men skal vi fortsette å bruke det, må vi i det minste utvide det. Menn kan også være «sluts».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!