Når musikken er over alt, blir det ekstra stas med harde pakker under treet

Analog og digital platelykke på boks.

I BOKS, IGJEN: Bob Dylans «Another Self Portrait: The Bootleg Series Vol. 10» er en av årets finere platebokser. Foto: Sony Music
I BOKS, IGJEN: Bob Dylans «Another Self Portrait: The Bootleg Series Vol. 10» er en av årets finere platebokser. Foto: Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jo da, det er noe grunnleggende regressivt og gubbete med samlebokser, og det blir ikke bedre når de kommer på vinyl. Men det er også noe svært fint med den typen fordypning slike bokser inviterer til, og sist jeg sjekket var det fortsatt ikke forbudt å ønske seg harde pakker til jul.

I disse tider finnes selvsagt det meste i Wimp og Spotify, til og med i cd-kvalitet hos førstenevnte. Men Analog & digital-spalten liker fysisk format, og tar sitt førjulsansvar på alvor. I spaltens ånd praktiseres det heller ingen boikott av digitale formater.

THE JAM plasserer seg temmelig høyt på lista over Englands skarpeste band gjennom tidene. «The Studio Recordings» (Polydor/Universal) følger dem gjennom seks studioalbum og en ganske sømløs utvikling fra punk og mod-revivalisme til r&b-infusert new wave og pop. Hele veien vasser man i Paul Wellers korthogde, briljante låter. Albummessig er det nok de to siste, klassikeren «Sound Affects» (1980) og det til dels sterkt  undervurderte «The Gift» (1982) som har tålt tidas tann best. Platene kom også i fjor som cd-boks til 199 spenn, men bare årets vinyl byr på to LPer med til dels meget bra ekstramateriale , og en påkostet bok som gjerne kunne gått enda dypere inn i materien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer