Du leser nå Dagbladet Pluss

Når musikken tar på finstasen og gir bort 6 millioner kroner

Birgit Nilsson holder fortsatt stram regi, selv ti år etter sin død.

I STORT FORMAT: Birgit Nilsson, som hovedoppslag i sitt eget evenement, på Konserthuset i Stockholm. Foto: FREDRIK STEHN / JAN LANDFELDT
I STORT FORMAT: Birgit Nilsson, som hovedoppslag i sitt eget evenement, på Konserthuset i Stockholm. Foto: FREDRIK STEHN / JAN LANDFELDTVis mer

(Dagbladet): Hva skjer med den klassiske musikken, når den plutselig rykkes inn i førstedivisjon i den internasjonale prisutdelings-verdenen, og får begivenhets-status? Og da mener jeg, virkelig begivenhet, skriver vår klassiske musikkanmelder, Ståle Wikshåland.

Onsdag i forrige uke ble Birgit Nilsson-prisen utdelt i Stockholm. Det er en pris i særklasse, den klassiske musikkverdens desidert største: 1 million amerikanske dollar, og deles ut hvert annet eller hvert tredje år.

Tidspunktet og omgivelsene ga ettertrykk til alt snakket om at den er for en slags musikkens nobelpris å regne (en nobelpris som kjent ikke finnes).

Men det er i hvert fall en pris som gir Birgit Nilssons ettermæle et ekstra ettertrykk, om det skulle trenges; hun, som var en av operaverdenens aller største både stjerner og stemmer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.