DEBATT

Når postnummer er viktigst

Realiteten er at det er større levekårsforskjeller innad i bydelene enn mellom bydelene. 

BYRÅDET: MDG, SV og AP møttes til første forhandlingsdag om samarbeid i byrådet i Oslo i september i fjor. Fra høyre: Frode Jacobsen (AP), Harald Nissen (MDG), Benjamin Larsen (SV), Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP), Marianne Borgen (SV) og Tone Tellevik Dahl (AP).  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
BYRÅDET: MDG, SV og AP møttes til første forhandlingsdag om samarbeid i byrådet i Oslo i september i fjor. Fra høyre: Frode Jacobsen (AP), Harald Nissen (MDG), Benjamin Larsen (SV), Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP), Marianne Borgen (SV) og Tone Tellevik Dahl (AP).  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Når byrådet i Oslo velger å gi velferdstjenester etter hvor man bor, nedprioriterer man fattige familier med feil postnummer. Det er ikke bare dårlig politikk, det er usosial politikk.

I mange klasserom finnes det en gutt eller jente som drar hjem etter skolen mens vennene drar på fotballtrening eller turn. Det er barna som får vondt i magen når de får en bursdagsinvitasjon fordi de vet at de ikke har råd til å kjøpe en bursdagsgave. Det er barna som gruer seg til første skoledag etter ferien fordi de vet ikke hva de skal svare når kompisene spør hvor de har vært i sommer.

Disse barna finnes i mange klasserom, overalt i hele Norge og i hele Oslo. Og de bør minne oss som er lokalpolitikere på at politikk ikke handler om å gjøre alt for alle, men å gjøre mye for dem som trenger det mest.

Høyre har jobbet systematisk for å bekjempe fattigdom i Oslo. En god skole, kvalifisering til arbeidslivet og aktivitet har vært nøkkelord. Samtidig har man prioritert å styrke de støtteordningene som treffer dem med lavest inntekt. Vi har økt støtten til ferie- og fritidstilbud til barn fra lavinntektsfamilier og senket terskelen for deltakelse i barnehagen ved å innføre gratis kjernetid for alle tre-, fire- og femåringer fra lavinntektsfamilier. Det utgjør om lag 25000 barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer