KOMMENTARER

Når pressen er på statsrådjakt, er det typisk at Erna blir sta

Hun holder på laget enn så lenge.

FORSVARER ANUNDSEN:  Statsminister Erna Solberg på Høyres sentralstyremøte i dag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.
FORSVARER ANUNDSEN: Statsminister Erna Solberg på Høyres sentralstyremøte i dag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Skandalesakene kommer tett som hagl for justisminister Anders Anundsen.

Det har vært bråk om bevæpning, fengselsplasser i Nederland, tigging og ekomlov, men to saker peker seg ut: Fredag kom Borgarting lagmannsrett med kraftig kritikk av justisministeren for instruksen om tvangsflytting av mulla Krekar. Og i morgen kommer han til å få sterk kritikk i Stortinget for sin håndtering av asylbarnsaken. Dette er alvorlige slag for en justisminister.

Spørsmålet alle stiller seg er: Hvor lenge sitter Anundsen? Tydeligvis litt til. Solberg, kjent for sine lave skuldre, avdramatiserer kontrollsaken som noe hun «gjerne skulle ha vært foruten». Hun gjentok etter Høyres sentralstyremøte i dag at hun har full tillit til justisministeren.

- Det er sånn at vi har en veldig dyktig justisminister, sa statsministeren på spørsmål om hun er hundre prosent fornøyd med Anundsens innsats.

Det spørs om det er inntrykket det norske folk sitter igjen med etter alt trøbbelet det siste halvåret.

Solberg trekker fram alt han har fått til. Rett skal være rett: Justisministeren har tatt tak i fengselssituasjonen, han har fått fortgang i innføringen av den «nye» straffeloven, han sender ut kriminelle utlendinger i tråd med valgløfter og er i gang med å reformere politiet. Det er bare det at de vanskelige sakene har overskygget dette. I en sjelden presseopptreden før helga svarte Anundsen slik statsråder alltid svarer: Han er statsråd så lenge han er statsråd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.