Når rosen uteblir

Ingen fortjener medalje bare for å møte opp. Ikke en gang i teater-Norge.

KUTTER KATEGORI: Pål Christian Eggen er nominert til Hedda-prisen for beste mannlige skuespiller i «Rock'n'Roll Wolf». Men juryen sløyfet i år kategorien Beste barne- og ungdomsforestilling i mangel av verdige nominerte. Foto: GT Nergaard/Trøndelag Teater.
KUTTER KATEGORI: Pål Christian Eggen er nominert til Hedda-prisen for beste mannlige skuespiller i «Rock'n'Roll Wolf». Men juryen sløyfet i år kategorien Beste barne- og ungdomsforestilling i mangel av verdige nominerte. Foto: GT Nergaard/Trøndelag Teater. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aktører i teater-Norge føler seg snytt for sin rettmessige årlige hyllest. Juryen som deler ut den årlige teaterutmerkelsen Hedda-prisen møter forargelse etter å ha kuttet ut kategorien barne- og ungdomsforestilling på årets nominasjonsliste. I Dagsavisen forklarer juryen selv at de ikke klarte å enes om tre forestillinger som de anså som gode nok for en nominasjon.

Flere teatersjefer og teaterarbeidere mener de burde sett litt bedre etter. Teatersjef Erik Ulfsby ved Det norske teatret kaller avgjørelsen «uklok». Fra Riksteatret kaller teatersjef Ellen Horn avgjørelsen «ubegripelig» og etterlyser en gjennomgang av juryens rutiner. Og Ådne Sekkelsten, leder av Norsk scenekunstbruk, bruker ordet «skandale» og mener juryen bør orientere seg bedre innenfor det frie feltet og forestillingene som faller innunder den kulturelle skolesekken.

- Hvis kapasiteten er et problem så får de sette sammen juryen på en annen måte, sier Sekkelsten til Scenekunst.no

- De flyr landet rundt for å se forestillinger. Men å dra til Lillestrøm klarer de ikke.

Disse kravene stilles uten videre til syv mennesker som bruker store deler av fritiden sin på å se teater. For en kompensasjon på skarve femten tusen ser de nok teater til å vurdere om lag 145 forestillinger i året, hvorav omtrent en tredjedel tilhører det frie feltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer