SLÅR TILBAKE: Bill O'Reilly har vært Fox News mest populære programleder. Nå er han ferdig  etter overgrepsanklager - men nå slår han tilbake. Foto: Richard Drew / NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Bill O'Reilly har vært Fox News mest populære programleder. Nå er han ferdig etter overgrepsanklager - men nå slår han tilbake. Foto: Richard Drew / NTB ScanpixVis mer

- Når sannheten kommer ut, vil dere bli rystet

Overgrepsanklagede Bill O'Reilly snakker for første gang etter sparkingen.

(Dagbladet): Forrige uke ble det kjent at Fox News-profilen Bill O'Reilly (67) må forlate jobben etter anklager om seksuell trakassering.

Nå tar han til motmæle og hevder sin uskyld:

Ut på egen nettside

- Jeg kan fortelle dere at jeg er veldig sikker på at sannheten kommer ut. Når den gjør det, vet jeg ikke om dere vil bli overrasket, men jeg tror dere vil bli rystet.

Det skriver han på sin personlige nettside «No Spin News»-podcast fem dager etter at han fikk sparken, opplyser Washington Post.

Det var i begynnelsen av april at det ble kjent Fox News-stjernen har betalt over 13 millioner dollar, om lag 115 millioner kroner, til fem kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering - for å hindre at de skulle ta sakene til retten.

Seksuelle tjenester

Alle de fem kvinnene har enten jobbet for eller deltatt i programmet hans «The O’Reilly Factor», eller de har jobbet for andre Fox-programmer. Kvinnene hevder først og fremst at O’Reilly har utnyttet sin mektige posisjon i nyhetskanalen til å presse dem til å utføre seksuelle tjenester.

- Jeg er lei meg for at jeg ikke er på tv lenger. Jeg er veldig overrasket hvordan det hele har utviklet seg, sier han i podcasten.

Bill O'Reilly forteller at han har en utsatt posisjon, som gjør ham «utsatt for søksmål fra enkeltpersoner som vil at han skal betale dersom han skal unngå negativ oppmerksomhet».

Kjent advokatfirma

- I løpet av mine 20 år i Fox News har ingen klaget meg inn for personalavdelingen, ikke engang anonymt, sier 67-åringen.

I påsken skrev The Washington Post at advokatfirmaet Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison har startet en granskning av O'Reilly.

Det er det samme firmaet som avslørte seksuell trakassering fra Fox News-topp Roger Ailes i fjor sommer.

På toppen av påstandene om utbetalingene på over 110 millioner, har nå ytterligere en kvinne gått ut mot O'Reilly:

Får 25 milloner dollar

Wendy Walsh, en radiopersonlighet og tidligere bidragsyter på Fox News, hevder O'Reilly sluttet å invitere henne til kanalen og gikk tilbake på løfter om å skaffe henne en kommentatorjobb i Fox - etter hun avviste seksuelle framstøt på et hotell i Los Angeles i 2013.

Planen var at O'Reilly skulle returnere til programmet sitt «The O'Reilly Factor» etter en to ukers ferie.

Men etter at annonsørene flyktet og truet med å forvinne, måtte selskapet kvitte seg med ham.

Han skal, ifølge Washington Post, skal han ha fått 25 millioner dollar i sluttpakke - det betyr om lag 220 millioner kroner.

Får støtte av Trump

President Donald Trump gikk tidligere denne måneden ut og støttet O'Reilly mot anklagene.

- Jeg tror ikke Bill gjorde noe galt. Han er en person jeg kjenner veldig godt. Han er en god person, sier president Donald Trump,

Trump sa også at han personlig ikke synes O'Reilly burde gått med på forliket.