KOMMENTARER

Regjeringsbråk:

Når Siv snakker om kniver, er det alvor

Siv Jensen har tatt ledelsen over raseriet i eget parti. KrF trekker på skuldrene og spenner musklene. Erna Solbergs store prosjekt – en borgerlig flertallsregjering – går en urolig tid i møte.

SKARP: Frp-leder Siv Jensen tok onsdag raskt ledelsen i de skarpe reaksjonene mot KrF. Foto: Christian Roth Christiansen
SKARP: Frp-leder Siv Jensen tok onsdag raskt ledelsen i de skarpe reaksjonene mot KrF. Foto: Christian Roth Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Tillit er bunnstokken i ethvert politisk samarbeid. Partiene er skarpe interesseorganisasjoner med stor omsorg for sitt eget beste. Lederne skal skape politiske resultater, men også ta hensyn til partiets og sin egen framtid. Nærheten til velgerne må pleies. I et landskap med sprikende interesser må politikerne være kompromissvillige og rause overfor samarbeidspartnerne. Alle skal skinne. Sterke motsetninger og kriser må håndteres med kløkt. Dette krever sterkt lederskap, men også det kommer til kort om partiene ikke stoler på hverandre.

Derfor er det grunn til å merke seg hvor sterke ord Frp-leder Siv Jensen bruker om KrF etter vinslaget i Stortinget. Til NRK sa Jensen at hun ikke har den tilliten som trengs for å sette seg ned og diskutere viktige saker med KrF. Omtalen av KrFs samarbeid med opposisjonen om taxfreesalg var enda sterkere: «Samarbeid handler ikke om å stikke kniver i den man skal samarbeide med». Frp-lederen vil ikke sette seg ned og diskutere plattform for en utvidet regjering før luften er renset og det er bygd tillit.

«Det kan jeg ikke gjøre på vegne av Fremskrittspartiet uten at jeg har tillit til at det skjer på en ordentlig måte», sa hun til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer