DEBATT

Netthets

Når skal hetsen ta slutt?

Det er lett å tenke at man bare må riste av seg netthets. Det er dessverre ikke like enkelt som man skulle tro.

NETTHETS: Voksne mennesker som bruker grove trusler og skjellsord er noe man må venne seg til hvis man engasjerer seg som ung i politikken i dag, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NETTHETS: Voksne mennesker som bruker grove trusler og skjellsord er noe man må venne seg til hvis man engasjerer seg som ung i politikken i dag, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Uansvarlig idiot. Du kan ikke noe om sånne ting. Når du blir litt tørr bak øra skjønner du også forhåpentligvis hvor hjerneskada du og resten av flokken din er.»

«Politikere som deg har ikke noe i vår kommune å gjøre. Bare vit at det er enkelt å finne adressen din på nettet.»

«Ser at homsene fortsetter og spre galskapen sin her i landet.»

Dette er bare en promille av meldingene som har blitt sendt min vei, etter at jeg begynte å engasjere meg i politikken. Kommentarene kommer fra voksne mennesker, flere med barn på min egen alder, eller fra anonyme kontoer i sosiale medier.

Voksne mennesker som bruker grove trusler og skjellsord er noe man må venne seg til hvis man engasjerer seg som ung i politikken i dag. Man kan oppleve alt fra en liten vond kommentar til drapstrusler.

Det er lett å tenke at man bare må riste det av seg. Det er dessverre ikke like enkelt som man skulle tro.

Netthets fører til mye angst og uro. Når man gjentatte ganger opplever drøy netthets, kvier man seg for å synes og ytre meningene sine. Det gjelder i hvert fall meg. Hver gang vet jeg at de stygge meldingene kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer