- Når skjønte du at du ville bli selvmordsbomber?

Vil blåse opp fordommer i nytt talkshow.

(Dagbladet:) - Vi håper at folk vil tenke «Oi,shit. Det der var drøyt», samtidig som de ler av det og skjønner hvor sykt teite fordommene er. Det sier den ferske programlederen for talkshowet «Tabu med Abu», Abubakar Hussain til NRK.
 
Programmet har premiere på NRKs nett-TV 3 i desember. I tillegg til programlederen selv, vil 18-år gamle Tara Lina Shahin, være fast bidragsyter i serien, som utegående reporter.

Oppdaget på Twitter
Både programleder Abu og Tara har for lengst gjort seg bemerket på sosiale medier med sine krasse sleivspark mot rasistiske tendenser.

De har begge enormt mange følgere både på Twitter, Facebook og videodelingstjenesten Vine.

Det var også gjennom sosiale medier at rikskanalen fikk øynene opp for Abu, etter han startet Twitter-tråden #hvisjegvarhvit.

Det var nemlig etter et debattinnlegg i Dagbladet, hvor Hussain forklarte bakgrunnen for #hvisjegvarhvit, at NRK ringte og spurte om han ville være med på en ny nettserie. Det ble et vendepunkt for Abu.

- Jeg har prøvd å gjøre noe med livet mitt i det siste. Jeg er jo en veldig dårlig pakkis, som man kaller det. Jeg er ikke utdanna, og jeg jobba som butikksjef i en Apple-butikk. Dette er en veldig bra start for meg, sier 26-åringen til NRK.

Banebrytende
Reporter Tara Shahin mener det nye programmet har noe banebrytende ved seg, og åpner for å snakke om fordommer på en ny måte.

- Alle har sett drøy humor før, men jeg føler at det er nye karakterer som tar det opp. Det er en 18-åring og en pakkis fra Lørenskog som skal snakke om fordommer, og få folk til å skjønne at det er mongo, sier Tara til NRK.

I tillegg til en rekke gjester i studio, vil showet også inneholde sketsjer, som for eksempel «71 grader bror» - som du kan se en smakebit av i klippet øverst i saken.