Når stadig nye høyder

Cecilie Skog har nå vært over 7000 meter på Mount Everest. Nå ligger hun og snuser på kjærestens t-skjorte i teltet sitt. Her er dagboknotatene hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag har vi hatt hviledag igjen her oppe i ABC (Advanced Base Camp, det vil si en leir som ligger et stykke ovenfor base camp. journ.anm.).

Det har snødd en del og sikten er dårlig, men sola glimter til innimellom. Jeg føler meg sterk og i god form, så jeg blir litt rastløs av å ligge her.

Skulle gjerne hatt noen med meg opp mot North Col for å sove en natt lengre oppe. Det er ingen av de andre som vil enda, så jeg får bare smøre meg med enda mer tålmodighet.

Det var først i går jeg var på toppen av North Col (7060 m.o.h.). Julian og jeg var de eneste fra vår gruppe som var helt oppe.

Det var lagt ut faste tau på de bratteste partiene og vi måtte bruke jumar (tauklemme) for å komme oss opp. Kunsten er å spare armene og bruke beina mest mulig, slik at man ikke sliter seg helt ut. Det var en veldig flott og slitsom tur.

Etter at en av de andre deltagerne dro hjem tidligere i uka er vi nå sju klienter igjen. En av guidene våre har blitt ganske dårlig så han ligger her ved siden av meg i teltet og puster oxygen.

<> FAKTA <>
  • Dagbladet følger Cecilie Skog (29) på hennes vei mot verdens høyeste fjell, Mount Everest (8850 moh).
  • <> Du kan lese mer om Cecilie på hennes egen hjemmeside www.cecilieskog.com

Planen er å få han nedover i morgen og så håper vi at han kommer seg etter noen dager i lavere luftlag.

Samholdet i gruppa er bra og folk tar vare på hverandre, men det bærer også preg av at vi er en gjeng med individualister som er samlet. Vi har blant annet tre japanere i gruppa, som knapt snakker engelsk, så da er det ikke så lett å kommunisere med dem.

Totalt sett er det rundt 150 personer her oppe i ABC, men ikke alle skal opp på toppen. Noen har North Col som sitt mål og andre har ikke tenkt seg videre opp i det hele tatt. Nede i BC er det stort sett folketomt nå ettersom det fleste er her oppe.

Da vi satt og spiste middag her forleden, kom det helt overaskende pakke til meg.

Den var fra Rolf, som nå har kommet ned etter å ha vært på trekking. Pakken inneholdt et sjal, et smykke, ei bok med hilsner og kommentarer i margen og den T-skjorta som han hadde gått med i over ei uke.

Nå ligger jeg og snuser på T-skjorta og drømmer meg bort. Det er utrolig hvor godt ti dager gammel svette kan lukte når savnet er stort nok!

Nyt våren der hjemme!

<B>MOT TOPPEN:</B> Everest-klatrer Cecilie Skog skriver dagbok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer