Når staten purrer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politikerne er i harnisk over at NRK har sendt ut giro for TV-lisensen midt i fellesferien, med 10 dagers betalingsfrist. Politikerne burde imidlertid reagere mer prinsipielt – på statens forskjellsbehandling til fordel for egen virksomhet. Saken ble omtalt i en rekke medier 23. juli, deriblant Dagbladet.

Kulturminister Trond Giske er handlekraftig, og pålegger NRK ikke å ta purregebyr ved for sen innbetaling. Politikerne mente NRK spekulerte i at de ville få purregebyr på 165 kr. på en større andel av lisensgiroene enn vanlig. Det er nemlig første gang NRK sender ut giroer på 2. halvdel av TV-lisensen i juli. Midt i fellesferien er det tydeligvis stor sjanse for at mange ikke rekker å betale giroen innen forfall 1. august. Det er jo alltid positivt når politikerne tar sin rolle som ombud for den lille mann og kvinne på alvor. Men de burde løfte blikket til det mer prinsipielle: At staten forskjellsbehandler til fordel for egne virksomheter.

Private virksomheter og inkassoselskaper kan ta 10% av inkassosatsen i Inkassoforskriften når de sender purring. Inkassosatsen er 570 kr., så et purregebyr kan for tiden være på maksimalt 57 kr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer