DEBATT

Debatt: Netthets

Når stemmer stilner, taper demokratiet

Dessverre tyr voksne lettere til hets og sjikane enn unge selv for å imøtegå synspunkter de ikke liker, også når de er skrevet av unge.

VIKTIG: Det du ikke sier direkte til en person, bør du også holde deg for god til å skrive i et kommentarfelt. Det er spesielt viktig i møte med de unge og nye stemmene, skriver stortingspresidenten. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VIKTIG: Det du ikke sier direkte til en person, bør du også holde deg for god til å skrive i et kommentarfelt. Det er spesielt viktig i møte med de unge og nye stemmene, skriver stortingspresidenten. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Abdullah Alsabeehg fra Oslo Ap, forteller i Dagbladet 2.9. om jenta som skrev et leserinnlegg som aldri nådde avisredaksjonene. Hun var redd for konsekvensene.

Det er trist å lese. Hver gang noen avstår fra å delta i debatten for å unngå ubehagelige kommentarer, taper demokratiet. Det må vi alle motarbeide.

Alsabeehg har helt rett i at ytringsfrihet for alle først er reelt når alle føler seg trygge til å delta i debatten. Det ansvaret må vi ta, både direkte i møter og i kommentarfeltene. Det du ikke sier direkte til en person, bør du også holde deg for god til å skrive i et kommentarfelt. Det er spesielt viktig i møte med de unge og nye stemmene.

Sammen med ungdomspartiene og LNU lanserte jeg i august #Siifra, et initiativ for en tryggere offentlig debatt. Vi har samarbeidet om en guide med råd til barn og unge som ønsker å bli med i samfunnsdebatten.

Dessverre tyr voksne lettere til hets og sjikane enn unge selv for å imøtegå synspunkter de ikke liker, også når de er skrevet av unge. Derfor har vi også laget fem råd til voksne når de skal møte ungt engasjement:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer