Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Når tanta di begeistret deler sin «Skam»-beundring på Facebook og merker innlegget «føler seg ung igjen», så vet du at det er kroken på døra

Hooking er for kids!

IKKE FOR 30-40-åringer? - Hvis du er for gammel til å vite hva hooking betyr, så er du også for gammel til å se på «Skam», skriver Steinar Solås Suvatne. Foto: NRK
IKKE FOR 30-40-åringer? - Hvis du er for gammel til å vite hva hooking betyr, så er du også for gammel til å se på «Skam», skriver Steinar Solås Suvatne. Foto: NRK Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til landets tretti-førti-åringer:

Ta å finn deres egen tv-serie, 'a! Dere kan slutte å snakke om «Skam» nå, for dere holder på å ødelegge hele greia.

Her kommer omsider en ganske frisk sak — signert NRK av alle — og så dras den ned i ei reaksjonær søle av ironi-generasjonen på leit etter å forstå «ungdommen nå til dags».

Med fare for å være litt Arild Rønsen her: Kan ikke «Skam» få være kidsa sin greie, kan de ikke få ha den i fred, uten at alle vi som er for gamle til å forstå at rulleplass er selve lykken skal presse oss på?

Før i tida pleide førtiåringer å være opptatt av Dagsrevyen, trav og «Torsdag kveld fra Nydalen». Men nå: Hooking, bussvors og klining i klasse-rommet.

Forbløffet ser vi på «Skam» og forstår ingenting, for «sånn var det jo ikke da vi gikk i første gym!».

Av alle dørgende kjedelige samtaler en kan overhøre i lunsjen, er ingen så meningsløse som småbarnsmødres filosoferende behov for å avdekke om «hooking betyr sex eller bare klining».

Hadde jeg vært fjortis ville jeg snarest byttet «OMG, favorittserie lizzm» når jeg oppdaget at alle mødrene i nabolaget også var «Skam»-frelst.

Serien hadde liksom mista litt av kredibiliteten da. Når tanta di begeistret deler sin «Skam»-beundring på Facebook og merker innlegget «føler seg ung igjen», så vet du at det er kroken på døra.

«Skam» er jo veldig god serie, men det kan være på tide å minne russ ?92 at det tross alt er en ungdoms serie. Målgruppa er ikke oss med boliglån og strekkmerker. Det var ikke meninga vi skulle like «Skam» på denne måten.

«Skam» og førtiåringer burde ikke hooke. Ikke på bussvors en gang. Så dersom en fiktiv kjærlighetshistorie mellom en Tante Sofie av en 16-åring og en vestkantklyse av en 18-åring er det viktigste som skjer i livene våre, så sier det mer om oss enn om «Skam». La oss derfor runde av med følgende regel:

Hvis du er for gammel til å vite hva hooking betyr, så er du også for gammel til å se på «Skam». Serr

Hele Norges coronakart