Når tatoveringer blir spor til forbrytelser under utvikling

Wandrups utvalgte: Konspirasjoner og hudstudier i TV-serien "Blindspot"

ET TATOVERT UNIVERS: Sullivan Stapleton og Jaimie Alexander i den spennende konspirasjonsserien "Blindspot".
ET TATOVERT UNIVERS: Sullivan Stapleton og Jaimie Alexander i den spennende konspirasjonsserien "Blindspot". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD/BLU-RAY: Hemmelige agenter med hukommelsestap fins det etter hvert mange av i populærkulturen, fra Jason Bourne til Charlie Baltimore i klassikeren «The Long Kiss Goodnight». Den livsfarlige, statsansatte snikmorderen a la Nikita har vi også sett før, både i filmer og TV-serier.

"BLINDSPOT" hadde premiere i 2015 og er nå inne i tredje sesong.
"BLINDSPOT" hadde premiere i 2015 og er nå inne i tredje sesong. Vis mer

I serien «Blindspot» blir en mystisk kvinne (Jaimie Alexander) funnet i en bag på Times Square. Hun er tatovert fra føttene til halsen med diverse mystiske tegn. Det er lenge siden det bare var fulle sjøfolk som lot seg tatovere. Vi er utvilsomt inne i en gullalder for tatoveringskunstnere. Teknikken er blitt mildt sagt avansert.

Tegn på huden blitt et tilbakevendende motiv i mange hfortellinger, ikke minst fra filmens verden. Tatoveringene som pryder Jane Does kropp viser seg å henvise til truende konspirasjoner, dessuten til en FBI-agent kalt Kurt Weller (Sullivan Stapleton). Etter hvert blir Jane Doe, som hun kalles, et spor til mektige konspirasjoner som «kan true hele nasjonen».

SESONG TO kommer på blu-ray/DVD i disse dager.
SESONG TO kommer på blu-ray/DVD i disse dager. Vis mer

Men hvem har tatovert henne? Hvor kommer budkapene fra? Og hvorfor er de blitt lagt ut? Hvem er hun? Hvor har hun lært alt hun kan, blant annet om selvforsvars- og angrepsteknikk?

Dette er spørsmål som driver denne intense serien framover, cirka førti minutter av gangen. Mens tredje sesong i disse dager er i gang i USA, kommer sesong to på hjemmekino. Helvete er løs, Jane Doe må bruke all sin kløkt for å klare brasene. Vi får et kjærkomment gjensyn med Archie Panjabi (Kalinda Sharma i «The Good Wife»), og konspirasjonsteoriene står i kø. I Amerika-land, der kan alt gå an.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer