Når Terje fra Mjøndalen slipper sitt første album, følger verden med

Det gjør den rett i.

OLSENBANDET: 33 år gamle Terje Olsen er mannen bak Todd Terje-aliaset. Ti år etter singeldebuten slipper han nå sitt første album. Foto: Christian Belgaux / Olsen Records
OLSENBANDET: 33 år gamle Terje Olsen er mannen bak Todd Terje-aliaset. Ti år etter singeldebuten slipper han nå sitt første album. Foto: Christian Belgaux / Olsen Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Han har satt navnet sitt ettertrykkelig på det internasjonale musikk-kartet de siste årene, Todd Terje. Det er nå tre år siden singelen «Ragysh» startet noe av en renessanse for hans egenproduksjon, som siden starten i 2004 hadde havnet i bakleksa til fordel for DJ-ing, remikser og edits. Innen et år fulgte EPen «It's The Arps» med den etter hvert famøse klubbhiten «Inspector Norse», som blant mye annet toppet Mixmags liste over de beste låtene i 2012 (men, ikke ubemerket, aldri ble listet på ungdomskanalen P3). Gjennombruddet løftet Todd Terje fra å være en favoritt blant kjennere til et vaskeekte crossover-navn.

Testformat Ti år etter førstesingelen og kultfavoritten «Eurodans» er han nå altså klar med albumdebuten. Men hvor viktig er egentlig et album for en som Todd Terje? I utgangspunktet ikke så veldig - så langt har det tross alt vært låta som har stått i sentrum når musikken har blitt til.

Så har også «It's Album Time» blitt noe av et testområde for ting som ikke nødvendigvis må fungere på et dansegulv. Som en samling låter er dette virkelig hummer og kanari; fra det mest fjasete av dataspill/tegnefilmpastisjer (starten på «Leisure Suit Preben») til den mest hakeslippfremkallende inderlige popmusikk (Bryan Ferry-samarbeidet i Robert Palmer-coveren «Johnny and Mary»). I midten finnes mer eller mindre karikert tropicalia-jazz («Svensk Sås», nok en cover, og «Alfonso Muskedunder»), Air-tilsatt spacedisko med livetrommer («Preben Goes To Acapulco»), og, så klart, en hel del melodiøs, harmonisk og dansegulvlokkende nydisko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer