Når terroristen blir forklart

«Fjordmann» er et psykologisk sammenhengende, troverdig portrett av en ekstremist. Men forestillingen kunne vist større politisk mot.

MISLYKKET UNG MANN: Stian Isaksen spiller Mads, bygdegutten som blir brannstifter i Sogn og Fjordane Teaters «Fjordmann». Her med Gunhild Hjertaas som Lise.
Foto: Sogn og Fjordane Teater
MISLYKKET UNG MANN: Stian Isaksen spiller Mads, bygdegutten som blir brannstifter i Sogn og Fjordane Teaters «Fjordmann». Her med Gunhild Hjertaas som Lise. Foto: Sogn og Fjordane Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Hva får et menneske til å bli ekstremist og terrorist? Sogn og Fjordane Teaters «Fjordmann» er et forsøk på en forklaring.

Stig Amdams teaterstykke og forestilling legger langt større vekt på de personlig-psykologiske faktorene enn de politiske.

Slik føyer det seg inn i en tendens der mistilpassede brune menns terrorisme forklares ideologisk - i islam - mens mistilpassede hvite menns terrorisme forklares individuelt - i de personlige nederlagene.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer