«Når ungene vel er ute av hjemmet (...) gjør de meg faenmeg til bestemor»

Forfatterne dikter om overgangsalder, intimbarbering og Justin Bieber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): I kveld ble det blåst nytt liv i en eldgammel sjanger på Lillehammer-festivalen, da Vigdis Hjorth, Cecilie Løveid og Ingelin Røssland leste opp stevene de har skrevet på oppdrag fra festivalen.

De moderne skaldene Hjorth, Løveid og Røssland har fått i oppgave av Norsk litteraturfestival å skrive løsslupne dikt i den gamle strofeformen, som skulle gi et moderne blikk på kvinnen.

Freske fraser Forfatterne lot seg ikke nøde, og serverte freske fraser til lillehammerpublikummet. Vigdis Hjorth brukte sitt stev til å gjøre en slags utblåsning mot ungene som «faenmeg» gjør henne til bestemor når hun selv «(...) vil date menn og elske / ta en sup og røyke rev».

Eller Ingelin Røsslands sleivspark til fisefine menn: «Ekte kvinnfolk har hår på musa ein grepa rufs har dei ned i trusa Og gjer det mannfolka redd og små så får dei klara seg utan stå.»

Cecilie Løveid benyttet på sin side anledningen til å komme med et stykke samfunnssatire:«Tenk om eg lykkes hos Justin Bieber For han er jo jammen en fin kaliber Eg kjøper billettene lenge før frist Tenk om han er den nye Krist!»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer