SKITTEN SUKSESS: Frisørkonseptet Cutters har vokst oppsiktsvekkende raskt, ifølge gründerekspertene i Dagens Næringsliv. Så raskt at det nå er blitt et problem. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
SKITTEN SUKSESS: Frisørkonseptet Cutters har vokst oppsiktsvekkende raskt, ifølge gründerekspertene i Dagens Næringsliv. Så raskt at det nå er blitt et problem. Illustrasjonsfoto: NTB scanpixVis mer

På kornet:

Når uvasket hår treffer frisørkappen

Cut it, NHO!

Meninger

Ja, vi elsker gründere i dette landet. Ingen skal bygge landet som dem som tør tenke nyskapende, kult og innovativt. Lage apps, mekke noe ingen har tenkt på før, kopiere noe noen har gjort i statene sånn halvbra.

Ikke minst elsker politikere og alle andre som liker å skravle om ting som «hva vi skal leve av etter oljen» disse gründerne. De arrangerer gründerkonferanser, setter i gang gründertiltak, drar land og strand rundt og hyller alle som tør å starte sitt eget. Garasjehelten er festtalens beste venn.

Like idyllisk er det derimot ikke så fort dritten treffer vifta. Eller håret frisørkappen, om du vil.

Frisørkonseptet Cutters har vokst oppsiktsvekkende raskt, ifølge gründerekspertene i Dagens Næringsliv. Så raskt at det nå er blitt et problem. Ikke for kundene, selvsagt, men for de høye damer og herrer i Næringslivets Hovedorganisasjon.

Ifølge samme Dagens Næringsliv forsøker NHO Service og Handel på vegne av bransjeorganisasjonen Norske frisør- og velværebedrifter å overbevise politikere og myndigheter om å slå fast at frisørsalonger er påbudt å tilby hårvask.

Hvorfor? Hårvask er en naturlig og selvfølgelig del av en frisørbehandling, sier frisør-direktør Anne Mari Halsan i NFVB til DN. Litt sånn som gratis Bloody Mary er en naturlig del av enhver flytur og parabolantenne i retning sørvest en selvfølgelig del av enhver Champions League-kveld. Framtida er her, dessverre i farger.

Men det er uhygienisk, sier NHO Service og Handel. Tjaaaaaa, sier Bjørg Marit Andersen, som er professor i hygiene og smittevern. Så lenge kammer og håndklær blir vasket skikkelig og den generelle hygiene er på plass, så er ikke smittefaren større i frisørsalonger som ikke tilbyr hårvask. Hvem skulle trodd!

Hva sier så politikerne? Mens Fremskrittspartiet kaller påbud om hårvask for «galskap», har verken Arbeiderpartiet eller Høyre bestemt seg. Så da er det bare å vente i spenning.

Heldigvis har vi en borgerlig regjering. Bare spør Uber.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.