KOMMENTARER

Når vi biter Kim i ballene

De nye økonomiske sanksjonene mot Nord-Korea biter ikke diktator Kim Yong Un i halen, slik de pleier å gjøre, men i ballene. Det er en såret og sint Kim vi nå har med å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Den årlige militærøvelsen mellom USA og Sør-Korea utløste også i år Kim Jong Uns raseri. Den uke-lange øvelsen, som foregikk fra 7. til 18. mars, utløste i år trusler om en total kjernefysisk krig. Poserende ved siden av det som angivelig var et lite atomstrodshode, sa Kim at dersom den fientlige militærøvelsen «skulle skade så mye som et tre eller et gresstrå» i nord, så ville han «beordre et angrep med alle militære midler».

Nord-Koreas væpnete styrker har nå ifølge sin egen propaganda «militære operasjonsplaner for å frigjøre Sør-Korea og treffe det amerikanske fastlandet». Det hele er for sikkerhets skyld ledsaget at TV-bilder av Kim Jong Un som peker på et kart over USA, der han peker på byer som New York og Washington D. C.

Spenningen på den koreanske halvøya er skjerpet etter en ny atomprøvesprenging - den fjerde - i januar, og en rakettoppskyting i februar, som utløste skjerpede FN-sanksjoner. Alle - også Kina - mener at Nord-Korea må straffes. Men vil Nord-Korea gi etter for det presset sanksjonene er? All erfaring med Kim-dynastiet viser at det ikke gir etter for press. Regimet har imidlertid gjennom sin historie vist et stort talent for utpressing. Dynastiets reaksjonsmønster kan oppsummeres slik: Gulrot, ja takk. Men pisk, nei, ikke f...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer