KOMMENTARER

Kommentar:

Når vi kler av de skamløse politikerne, ender vi opp med å hjelpe dem

Å håndtere Donald Trump og Boris Johnson byr på en unik utfordring.

Når vi kler av de skamløse politikerne, ender vi opp med å hjelpe dem
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det har vært de skamløse politikernes sommer. Donald Trump girer opp til valgkampen med å komme med stadig nye utspill som nører opp et fordomsfullt raseri mot motstanderne hans, Boris Johnson styrer Storbritannia mot en hard Brexit etter å ha kommet med den ene uetterrettelige påstanden etter den andre om hva det vil innebære. Trump ber politiske motstandere med minoritetsbakgrunn om å reisetilbake dit de kom fra, eller beskriver stedene de representerer som infisert av rotter, som han gjorde med Baltimore etter å ha fått hard kritikk av den afrikansk-amerikanske representanten Elijah Cummings, som er fra Baltimore.

Det skrives artikkel etter artikkel som dokumenterer hvorfor begge menn kommer med påstander som ikke stemmer, som påpeker det farlige i Trumps stempling av sine egne fiender som fiender av nasjonen, som henger ut Johnsons lemfeldige omgang med fakta. Det føles maktpåliggende, nødvendig, å påpeke at dette som skjer er langt utenfor hva som inntil nylig var regnet som normalt, at ingen tidligere statsledere ville overlevd ett eneste av de demokratiske overtrampene Trump er anklaget for. Og så er det likevel slik at det er nettopp dette de skamløse regner med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer