NARCOS: En ansatt tilknyttet Netflix ble i forrige uke skutt og drept da han var i Mexico, angivelig for å lete etter steder å spille inn fjerde sesong av den populære serien «Narcos». Her fra innspillingen av sesong tre, hvor Pedro Pascal, som spiller Javier Peña, har hovedrollen. Foto: NTB Scanpix
NARCOS: En ansatt tilknyttet Netflix ble i forrige uke skutt og drept da han var i Mexico, angivelig for å lete etter steder å spille inn fjerde sesong av den populære serien «Narcos». Her fra innspillingen av sesong tre, hvor Pedro Pascal, som spiller Javier Peña, har hovedrollen. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Narcos»

«Narcos»-ansatt skutt og drept i Mexico. Skal ha lett etter områder å spille inn ny sesong

Ble funnet skutt og drept i en bil nær delstat som har notorisk høy drapsrate.

(Dagbladet): En 37 år gammel mann som jobbet for den populære Netflix-serien «Narcos», ble i forrige uke skutt og drept mens han var på jobb i Mexico.

Det melder El País.

Carlos Muñoz Portal var tilknyttet TV-serien - som handler om narkokarteller i Sør-Amerika - som frilanser. Hans jobb var å lete etter steder å spille inn serien.

37 år gamle Portal, som selv er meksikansk, ble mandag funnet død i en bil langs en grusvei i Temascalpa, i den meksikanske delstaten Mexico sentralt i landet.

Portal hadde blitt skutt flere ganger, skriver El País.

MER ACTION: Javier Peña (Pedro Pascal) prøver å bryte ned Cali-kartellet i tredje sesong av «Narcos». Video: Netflix. Vis mer Vis mer Vis mer

Fjerde sesong

Portal skal ha lett etter steder å spille inn fjerde sesong av «Narcos», skriver den spanske avisa, som har snakket med en venn av 37-åringen.

Angivelig skal neste sesong av serien handle om meksikanske narkokarteller.

«Vi har blitt gjort oppmerksomme på Carlos Muñoz Portals bortgang. Han var en velrespektert medarbeider, og vi ønsker å meddele våre kondolanser til hans familie», heter det i en uttalelse fra Netflix til bransjenettstedet Deadline.

Selskapet legger til:

«Omstendighetene rundt hans dødsfall er fremdeles ukjente, og myndighetene fortsetter å etterforske saken.»

Grenseområde

Skal vi tro El País, har imidlertid politiet lite å gå etter. Siden drapet - etter alt å dømme - skjedde langs den øde grusveien i Temascalpa, har politiet ingen vitner.

Byen Temascalpa ligger imidlertid i et område som grenser til en annen meksikansk delstat, Hidalgo.

Denne delstaten er kjent for sin notorisk høye drapsrate. I fjor ble 182 drap registrert i delstaten, skriver El País.

Det øde grenseområdet er ifølge Los Angeles Times kjent for gjengrelatert vold. Og gjengene som herjer der, er narkogjenger.

Narkotikakarteller

«Narcos» er nå i sin tredje sesong. De to foregående sesongene handlet om verdens kanskje mest kjente narkobaron: Pablo Escobar.

Han ledet Escobar-kartellet i Colombia fram til sin død i 1993. Han steg i gradene fra å være fattig smugler til å bli en av verdens rikeste menn, og verdens største kokainprodusent.

«Narcos»' tredje sesong handler om Cali-kartellet, et annet kolombiansk kartell som opererte i samme tidsrom som Escobar, men fylte tomrommet etter narkobaronens død.