Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå skal ørreten bli en feit tegneseriefisk

Lars Nilssen om stor settefisk i marka.

ØRRETALARM: Hvem   er tjent med forsøket på å gjøre naturen til en fornøyelsespark og vannene fulle av tegneseriefisker? Utsetting av stor settefisk er verken bærekraftige eller gjennomtenkt i forhold til formålet. Det er også    på kant med loven, skriver dagens fiskeoppsynsmann, Lars Nilssen. Foto: Jørn H. Moen
ØRRETALARM: Hvem er tjent med forsøket på å gjøre naturen til en fornøyelsespark og vannene fulle av tegneseriefisker? Utsetting av stor settefisk er verken bærekraftige eller gjennomtenkt i forhold til formålet. Det er også på kant med loven, skriver dagens fiskeoppsynsmann, Lars Nilssen. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Det er fortsatt noen måneder til ørreten vaker, men for å døyve den verste abstinensen er det viktig å skrive mest mulig om det å fiske, og ikke minst at at det planlegges å sette ut ørret som kan forvandle naturen til en billig fornøyelsespark.Sportsfiske etter ørret er tregt av natur. I oppmerksomhets-konkurransen med digitale forlystelser, som gir raske, mange og målbare resultater, taper denne formen for friluftsliv.

Rekrutteringen til fiskeforeningene er minimal og ungdom er nærmest fraværende. Samtidig søker de ivrigste vann og elver kjent for store fisker og god tilrettelegging heller enn å lete på egen hånd.

Fiskeopplevelser

Færre fiskere betyr mindre inntekter fra fiskekortsalg. Det er forståelig at de som lever av å selge fiskeopplevelser fristes til drastiske tiltak.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?