KOMMENTARER

Når de sterkeste vinner

OL-entusiasmen herjer i Høyre og deler av Ap. Da kan visst folket måtte finne seg i å bli nedstemt.

ERNA MOT SIV: Vi kan få en situasjon der landets finansminister og statsminister er steilt uenige om hvordan 20 milliarder eller mer skal brukes. Og der Høyre støtter støtte hos Ap. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
ERNA MOT SIV: Vi kan få en situasjon der landets finansminister og statsminister er steilt uenige om hvordan 20 milliarder eller mer skal brukes. Og der Høyre støtter støtte hos Ap. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

OL skal være en folkefest. Men hvordan blir egentlig festen hvis folket ikke vil ha den?

En måned før regjeringen eventuelt må melde at de er enige om å være fullstendig uenige om OL er spriken mindre blant folk flest: Det er og blir et flertall mot å arrangere OL nå og i Oslo.

Det blir jo en litt underlig situasjon dersom statsminister og finansminister i samme regjering skal være steilt uenig om hvordan tjue milliarder eller mer skal brukes.

Situasjonen blir ikke mindre underlig hvis Høyre gjør seg avhengig av Arbeiderpartiet for å presse gjennom arrangementet.

Tilhengerne trøster seg med at flertallet mot er mindre dersom OL blir billigere, slik en undersøkelse i Aftenposten viste. Antallet tilhengere økte fra 26 til 38 prosent, eller med 12 prosentpoeng. Problemet er at hel 54 prosent fortsatt er mot. Et billig OL betyr selvsagt også at det bygges færre haller og mindre infrastruktur som kan komme til nytte etter at festen er over. Fordelene krymper jo med prislappen, både for idretten og hovedstaden.

Men det spesielle blir hvordan OL kan bli vedtatt i Stortinget. Ifølge Klassekampen er det nå klart at et flertall av Arbeiderpartiets fylkesledere er mot et OL i Oslo nå. Det samme er AUF. Men både partileder Jonas Gahr Støre (Oslo), partisekretær Raymond Johansen (Oslo) og LO-leder Gerd Kristiansen er for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer