DEBATT

Når jødehat blir arbeidernes kamp

Godt, gammeldags jødehat.

UREDELIG: Det er intellektuell uredelighet. Anti-semittisme og konspirasjoner rettferdiggjøres av palestinsk frigjøringskamp, skriver Suzanne Aabel.
UREDELIG: Det er intellektuell uredelighet. Anti-semittisme og konspirasjoner rettferdiggjøres av palestinsk frigjøringskamp, skriver Suzanne Aabel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

De store folkemengdene og de vaiende røde flaggene i 1. mai-vinden minner meg mer og mer om noe helt annet enn de Norske arbeidernes «helligdag.»

Motstanden til Israel tar relativt mye plass i den norske samfunnsdebatten. Ikke minst tar den stor plass i den norske arbeiderbevegelsens store dag. Det får nå være greit. Uansett hvor uenig jeg er i mye av kritikken Israel. At jeg personlig savner de engasjerte parolene mot de ansvarlige i de ikke-demokratiske regimene i Syria, Nord Korea, Kina, Russland, Saudi-Arabia, for å nevne noen land er kanskje mitt problem. Men at det nå fremstår som et gryende landsomfattende «krav» å boikotte demokratiet Israel er langt utenfor min fatteevne.

Hvordan kan de mest «folkelige folka» vi har her til lands, de som jobber for at vi skal stå på krava og bruke våre rettigheter, hvordan våger de å la Trond Andresen (politiker (tidligere Rødt) og amanuensis i kybernetikk ved NTNU) vase gatelangs i Trondheim med en parole der han år etter år flagger denne motbydelige påstanden: «Det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporings-taktikk». «Arbeit macht frei» var en avsporingsteknikk. Jeg vil gjerne vite hva drap på europeiske jøder i 2015 er for en slags avsporingstaktikk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer