Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Når våren reiser seg i sør

Møte med den lyriske jubilant Paal-Helge Haugen

JUBILANT: Paal-Helge Haugen debuterte i 1965 med gjendiktningen «Blad frå ein austleg hage». Han regnes som en av Nordens fremste lyrikere og er oversatt til 20 språk. Foruten diktsamlinger og gjendiktninger, har han skrevet en rekke operaer og jobbet sammen med billedkunstnere.
JUBILANT: Paal-Helge Haugen debuterte i 1965 med gjendiktningen «Blad frå ein austleg hage». Han regnes som en av Nordens fremste lyrikere og er oversatt til 20 språk. Foruten diktsamlinger og gjendiktninger, har han skrevet en rekke operaer og jobbet sammen med billedkunstnere. Vis mer

NODELAND (Dagbladet): Paul-Helge Haugen fyller 70 førstkommende søndag.

På hjemstedet i Songdalen har han både en egen vegg i Rådhuset og en skulpturpark plassert i bygda. Dagbladet slo av en prat med den lyriske jubilant.

Verre å slippe

- Det blir verre og verre å slippe fra seg det jeg skriver, sier Paal-Helge Haugen, som en slags forklaring på at han utgir bøker sjeldnere enn hans lesere setter pris på. - Det var lettere da jeg var ung, og kom med bøker som dette...

Haugen viser fram nye jubileumsutgaver av klassikere som «Anne» (1968) og «Steingjerde» (1979).

- Den gangen bare skjedde det. Det var en boblende tid. Men uten den store ettertanken og refleksjonen. Å være skjønnlitterær forfatter blir vanskeligere med åra. Man sitter der med manus og tenker at...mmmm...kanskje er ikke dette helt ferdig. Så lenge du har det nær deg, er det ikke stivnet. Da er det fortsatt i bevegelse. Men når du leverer det til forlaget, da er alt over.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

KJØP 12 MÅNEDER OG SPAR 33%

66 kr/ måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/ måned Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?