Narko-tatt to ganger på samme dag

Rockestjerna Pete Doherty farlig nær parodi.

(Dagbladet.no): Babyshambles-vokalist og Kate Moss\' tidligere kjæreste Pete Doherty ble tatt med narkotika to ganger i går, melder NME.com.

Doherty er riksnarkoman i England, og flere ganger dømt for besittelse av narkotiske stoffer. I februar faller dommen i en pågående rettssak som i verste fall kan gi ham sju års fengsel.

Måtte avlyse

Bare noen timer etter at 26-åringen var sluppet fri fra politistasjonen i London for sin første narkoforseelse, ble han på nytt stoppet av to politioffiserer i går formiddag.

- Klokken 15.05 ble en 26-åring stoppet på gata i Whitechapel. Offiserene ble mistenksomme, og trodde han var under påvirkning av narkotika. En påfølgende ransaking viste at han var i besittelse av et klasse A-stoff, sier en talsmann for Metropolitan Police til NME.

Doherty ble innbrakt til en politistasjon i London, og Babyshambles måtte derfor avlyse konserten de egentlig skulle holdt i Newcastle i går kveld.

Mange episoder

Pete Dohertys utsvevende liv var lenge godt sensasjonsstoff for tabloidene i England, men narkorelaterte hendelser rundt den tidligere Libertines-frontmannen har nå blitt en helt vanlig foreteelse.

FÅR STØTTE: Pete Doherty blir omfavnet av en fan etter en rettshøring i Ealing Magistrates Court i London tidligere i januar. FOTO: SCANPIX/REUTERS
FÅR STØTTE: Pete Doherty blir omfavnet av en fan etter en rettshøring i Ealing Magistrates Court i London tidligere i januar. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

• Det var i Dohertys studio Kate Moss ble avbildet av News Of The World mens hun sniffet kokain.

• Noen dager senere ble Doherty tatt i turnébussen, da han forsøkte å gjemme crack i sokkene.

• I slutten av november ble han narko-tatt på ny.

I tillegg huskes Doherty blant annet for å ha blitt tatt i tollen da han var på vei til Oslo og Øya-festivalen, og for å ha gjort innbrudd i leiligheten til tidligere bandkollega Carl Barat.

På tide med avrusning?