Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Narcos» sesong 2:

Narkobaronens sønn med lang liste over historiske feil i «Narcos»

Pablo Escobars sønn kaller serien om livet til faren krenkende.

NARKODRAMA: 2 sesong av Narcos ble sluppet i September 2016. Se trailer for den her. Serien går på Netflix. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke lenge siden Netflix slapp sin andre sesong av suksesserien «Narcos». Episodene fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder.

I programmet følger vi dramatiseringen av narkobaronen Pablo Escobars liv og får et innblikk i hvordan det er å være en av verdens mest ettersøkte menn.

Serien er basert på Escobars sanne historie, men som med alle dramatiseringer, må man gjøre enkelte endringer for å få historien til å fungere på skjermen.

Det kan likevel hende at Netflix har tatt seg litt mange kreative friheter. Det mener i hvert fall narkobaronens sønn, Sebastian Marroquin (tidligere Juan Pablo Escobar).

PÅPEKER FEIL: Pablo Escobars sønn har lagt ut en lang liste med punkter på Facebook om hva han mener er feil i sesong to av «Narcos». Foto: Netflix
PÅPEKER FEIL: Pablo Escobars sønn har lagt ut en lang liste med punkter på Facebook om hva han mener er feil i sesong to av «Narcos». Foto: Netflix Vis mer

I et innlegg på sin Facebook-side har han ramset opp hele 28 punkter han mener serien feiler på. Noen av dem kan vise til grove faktafeil i serien.

Hardt ut

Flere internasjonale medier, deriblant The Independent og The Telegraph, har omtalt saken. Det er «Narcos» sin andre sesong Marroquin angriper i Facebook-innlegget, som originalt er skrevet på spansk.

De 28 punktene tar for seg alt fra at det lokale sportslaget Escobar heide på i Medellín er feil i serien, til at et angrep i rivalen Gilberto Rodriquez' bryllup aldri fant sted.

Escobars sønn hevder også at onkelen Carlos Henano, som i serien er framstilt som en doplanger, egentlig var en respektert arkitekt.

- Han var aldri involvert i noe ulovlig. Han ble aldri dømt i Colombia eller noe annet sted for noe som helst. Han solgte bibler, heter det i innlegget.

Han hevder også at mora, som i serien bruker et skytevåpen, aldri avfyrte et eneste skudd mens hun levde.

The Independent skriver at seriens skapere aldri har uttalt at serien er hundre prosent historisk korrekt, og at mange aspekter er overdrevet for dramatikkens skyld.

Beklaget på farens vegne

Dette er ikke første gang Escobars sønn har vært ute i media med historier om faren. I 2009 dukket han opp i dokumentaren «Sins of My Father», for å beklage til de mange som ble offer for farens kaldblodige virksomhet.

RASER MOT NETFLIX: Pablo Escobars sønn, Sebastian Marroquin, har på Facebook ramset opp en rekke hendelser han hevder framstår feilaktig i Netflix-serien «Narcos». Foto: EPA/MARCELO SAYAO
RASER MOT NETFLIX: Pablo Escobars sønn, Sebastian Marroquin, har på Facebook ramset opp en rekke hendelser han hevder framstår feilaktig i Netflix-serien «Narcos». Foto: EPA/MARCELO SAYAO Vis mer

Han har senere gitt ut bok om sin far, men det er først nå, med «Narcos», at Marroquin virkelig får oppmerksomhet.

I fjor lot han seg intervjue av en britisk avis, og fortalte om hvordan det var å vokse opp som sønnen til en nådeløs narkobaron, som stort sett tok livet av det sto sto i veien for ham, inkludert politikere, tjenestemenn og sivilie.

Marroquin bodde dengang i faren millionpalass, «Naples», som blant annet kunne skilte med egen gokart-bane og privat dyrehage.

- Min mor og jeg tryglet ham om å slutte med drapene. Men da hadde han nådd et punkt hvor det ikke fantes noe alternativ, fortalte han.

- Kokainvirksomheten ødela familien min. Det ga oss alt i verden, men det tok også alt fra oss.

Da faren ble drept i 1993, lovet sønnen hevn. Heldigvis kom raskt på bedre tanker, og har siden fordømmet Escobars livsstil.

- Jeg er den siste personen i Colombia som fortjener sympati, sier han.

NARKOBARON: Pablo Escobar blir fortsatt omtalt som en av de største narkobaronene verden har sett. Han ble drept i 1993 av spesialstyrker i Colombia. Foto: AFP PHOTO / STF, NTB scanpix
NARKOBARON: Pablo Escobar blir fortsatt omtalt som en av de største narkobaronene verden har sett. Han ble drept i 1993 av spesialstyrker i Colombia. Foto: AFP PHOTO / STF, NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!