Narkoskandale for Harry Potter

Innspillingen av filmen om «Harry Potter» ble denne uken preget av alt annet enn magi. Beskyldningene om narkobruk henger tungt over filmstudioet.

Filminnspillingen om guttemagikeren «Harry Potter» har støtt på sin første skandale. Etter an avsløring i den britiske avisen The Sun pågår det nå full etterforskning. Narkopolitiet er på åstedet etter at det ble funnet sprøytespisser på filmstudioets eiendom.

Sikkerhet

Sikkerheten på filmsettet er blitt skjerpet etter at politiet mottok anonyme tips om at to mannlige filmarbeidere brukte narkotika og at sprøtespisser var funnet på området rundt Leavesden Studios.

- Vi tar det hele meget alvorlig, men vi har ikke funnet narkotika på området og bruken er ikke blitt knyttet direkte til filmproduksjonen, sier en talsmann for Warner Bros.

Ingen skuespillere på den 110 millioner pund dyre filmen er mistenkt for å ha vært i besittelse av narkotika. Sikkerheten til skuespillerne kommer hele tiden i høysetet.

Filminnspillingen avsluttes i mars og forventet premiere er november 2001. Da møter vi Daniel Radcliffe som magikeren Harry Potter sammen med blant annet Ian Hart, Maggie Smith, Robbie Coltrane og Alan Rickman.

HARRY POTTER i Daniel Radcliffe skikkelse sammen med uglen Hedwig