Narnia blir film

Tolkiens kompis C.S Lewis\' bok går også til filmen.

(Dagbladet.no): Det er fantasy-klassikeren «Drømmen om Narnia - Løven, heksa og klesskapet» som havner på lerretet. Det er Disney som skal filmatisere historien om fire barn som finner en verden med hekser og snakkende løver.

Og det kan fort bli en god ide. Ringenes Herre-trilogien har gjort fantasy-sjangeren ekstremt populær. Natt til mandag hentet «Ringenes Herre: Atter en konge» hjem 11 av 11 mulige Oscar-priser.

C.S Lewis bøker om Narnia er blant sjangerens klassikere, i tillegg til eksempelvis Tolkiens Ringenes Herre-trilogi. De to forfatterene var også gode venner en stund, og møttes regelmessig da begge jobbet i Oxford.

I boka «Drømmen om Narnia - Løven, heksa og klesskapet» er handlingen lagt til Narnia. Der styrer Den Hvite Heksen med hard hånd: Først når døtre av Eva og sønner av Adam finner veien til Narnia kan det bli slutt på vinteren uten jul.

Boka er nummer to av sju Narnia-bøker. Dermed kan det være duket for en serie. Og det er som vi vet en utmerket ide i Hollywood. Det er foreløpig ikke kjent om Disney velger animasjon når de skal lage film av boka, men regissør skal være Andrew Adamson, mannen bak blant annet animasjonsfilmen «Shrek», skriver avisa The Guardian.

TEATER:</B> Det Norske Teatret satt opp «Draumen om Narnia». Mari Maurstad hadde hovedrolle som Den Kvite Heksa.