Narnia spilte inn 435 millioner

Ingen var i nærheten av å konkurrere med Narnia-filmen «Løven, heksa og klesskapet», som sopte inn 435 millioner på åpningshelga i USA.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Dermed overgikk fantasifilmen forhåndsestimatene med over 100 millioner kroner og Disney kan for alvor sette fart i planene om å trykke ut hele seks oppfølgerfilmer.

De solide tallene er historiens nest best åpningshelg i desember, bare slått av den siste Ringenes Herre-filmen med knappe 40 millioner kroner. I tillegg hadde filmen premiere i en rekke andre land verden over hvor den spilte inn tilsammen 275 millioner kroner.

Kristent fokus

Budsjettet på Disneyfilmen, som strengt tatt er spilt inn uten kjente skuespillere, anslås å ha vært på rundt 1,2 milliarder kroner. Dermed ligger historien til rette for det som kan bli en av filmhistoriens mest innbringende filmserier.

For i likhet med Harry Potter og Ringenes Herre, er også Narnia-filmen bygd på en litterær verdensuksess, en bokserie fra 50-tallet skrevet av C.S. Lewis.

Den actiontunge fantasifilmen har mange kristne tema og hentydninger underveis, og Disney hentet inn mediabyrået som promoterte Mel Gibsons «Passion of the Christ» for å prøve og hente det store kristne publikummet til kinosalene.

Dette er den første filmatiseringen av Lewis sine syv romaner om fire engelske barn som i tilflukt hos en professor under andre verdenskrig finner et magisk garderobeskap som leder inn til et mystisk land kalt Narnia, styrt av en ond heks.

Her hjemme har «Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet» premiere 2.juledag.

STERKE TALL: Narnia-filmen «Løven, heksa og klesskapet» hadde en knallsterk åpningshelg i USA. FOTO: FILMWEB.NO
STERKE TALL: Narnia-filmen «Løven, heksa og klesskapet» hadde en knallsterk åpningshelg i USA. FOTO: FILMWEB.NO Vis mer

God helg for Clooney

Også George Clooney gjorde det skarpt, om enn på et helt annet nivå, med filmen «Syriana» som spilte inn 78 millioner kroner.

Harry Potters siste dro inn 65 millioner kroner og cowboyhomoeposet «Brokeback Mountain» med Heath Ledger og Jake Gyllenhaal satte omsetningsrekord med 650.000 norske kroner per kino hvor filmen ble satt opp.