Narvesens kulturpris til Laila Goody

Skuespiller Laila Goody mottok Narvesens kulturpris for 1998 i dag. Prisen er på 50 000 kroner og ble overrakt under en sammenkomst i Nationaltheatret.

- Juryen er stolte over å kunne gi årets pris til en ung scenekunstner som vi vet vil gjøre en betydelig innsats for norsk scenekunst og for norsk film. Et talent vi alltid vil glede oss over å følge i scenelyset og på lerretet, sa Kjetil Bang-Hansen da han presenterte vinneren.

Goody er født i 1971 i Stavanger og har norsk mor og engelsk far. Hun har utdannelse fra ett-årig musikk- og teaterfolkehøgskole på Ærø i Danmark, og fra Statens Teaterhøgskole i Oslo. Hun ble engasjert ved Nationaltheatret rett fra Teaterhøgskolen høsten 1994, og ble i 1996 fast ansatt. Hun spilte Diana i filmen «Marcus og Diana» og har hovedrollen i «Med ballen i øyet» som kommer neste år.

Kulturprisen ble etablert i forbindelse med Narvesens 100-årsjubileum i 1994, og skal gå til utøvere innenfor det utvidede kulturbegrepet.

Årets jury har bestått av Karin Hellandsjø, sjefkonservator ved Museet for samtidskunst, Bjørn Simensen, sjef for Den Norske Opera, Kjetil Bang-Hansen, sjef ved Oslo Nye Teater og Yngvar Ustvedt, tidligere programredaktør i NRK.

NTB