Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Robert Stoltenberg som Narvestad:

Narvestad kommer tilbake!

Robert Stoltenberg tilbake i ny serie. 

COMEBACK: Roy Narvestad kommer tilbake i ny NRK-serie til høsten. Det forteller Robert Stoltenberg i fredagens «Senkveld» på TV 2.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
COMEBACK: Roy Narvestad kommer tilbake i ny NRK-serie til høsten. Det forteller Robert Stoltenberg i fredagens «Senkveld» på TV 2.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Robert Stoltenberg avslører at vaktmesteren fra «Borettslaget», Roy Narvestad, kommer tilbake på skjermen.

Ny NRK-serie

Det kommer fram i fredagens «Senkveld» på TV 2, der Stoltenberg beskriver hvordan den nye NRK-serien kommer til å bli.

- Vi har laget en tv-serie som kommer til høsten, hvor vi har tatt med oss Narvestad ut i verden - jeg tenker at det må være morsomt, erkenordmannen møter andre kulturer, sier Stoltenberg til Rønneberg og Numme.

MANNEN BAK: Robert Stoltenberg er mannen bak de velkjente figurene fra Borettslaget, som vaktmesteren Roy Narvestad. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
MANNEN BAK: Robert Stoltenberg er mannen bak de velkjente figurene fra Borettslaget, som vaktmesteren Roy Narvestad. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

Reiser rundt i verden

Reisemålene blir bestemt ut fra Narvestad sine personlige ønsker, og byr på nok av utfordringer for en mann som Narvestad. Vi skal blant annet få bli med Narvestad til Tokyo, der han blir ensom, og ender opp med å leie en venn fra et byrå som spesialiserer seg på venneutleie.

Narvestad reiser også til Cuba. Stoltenberg forteller at faren var sjømann, og hadde ei dame på Cuba. Derfor tror Narvestad at han har en halvbror på Cuba, og hele reiseopplegget får derfor et snev av «Tore på Sporet» over seg.

- Jeg er jo egentlig Narvestad

Ifølge Stoltenberg var det ekstra artig å ta med seg Narvestad ut til land der han ikke var kjent. Folk trodde han var en ekte person, forteller han.

- Men han er jo meg. Jeg er jo egentlig Narvestad, som er Robert, tuller Stoltenberg, og vedgår at det er mye av Roy Narvestad i ham også.

Serien «Borettslaget» ble skapt av Robert Stoltenberg, og er bygget opp som en slags fiktiv dokumentar over livene til de ulike beboerne i borettslaget. Roy Narvestad, den overivrige driftslederen, er en av mange av de karakteristiske rollene som Stoltenberg selv spiller i serien.

Andre karakterer i serien er Linda Johansen med hunden sin Tommy, moteeksperten Yngve Freiholt, den arbeidsledige finnen Pirkka, og Ali Silmandar - eller «Blomster-Ali».

Første sesong av Borettslaget ble sendt på NRK våren 2002. Da så 969 000 seere hver episode i snitt. Samme år kom en julespesial på DVD, som ble sett av nærmere 1,2 millioner seere.

Sesong to ble sendt våren 2006, mens den tredje og foreløpig siste sesongen ble sendt i 2008.

Serien har vunnet beste humorprogram/satire under Gullruten 2002. Stoltenberg hentet hjem hele fire priser under det samme Gullruten-showet. Samme år kåret Dagbladets lesere «Borettslaget» til årets program, og Robert Stoltenberg til årets TV-person.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media