Nas droppet Norge for fjerde gang

Av personlige årsaker.

(Dagbladet.no): Den amerikanske rapstjerna skulle spilt for et utsolgt Rockefeller i morgen. Men, som vanlig, så kommer ikke Nas til Norge denne gangen heller. Og det kan bli lenge til han står på plakaten igjen her hjemme.

- Vi er skuffet og irriterte. Det er klart at vi ikke kommer til å stole på Nas igjen, sier Peer Osmundsvaag hos arrangøren Atomic Agency til Dagbladet.no. 

Han sier at avlysningen skyldes personlige årsaker, og Nas avlyser alle konsertene sine i  Skandinavia.

Fjerde gang

Det er fjerde gang Nas avlyser en konsert her i Norge. Første gang var i 1997. I 2003 droppet han Quartfestivalen. I fjor ble konserten på Rockefeller avlyst. Nå er konsertstedet ikke interessert i å ha rapperen på plakaten med det første. 

- Vi synes det er kjedelig å skuffe publikummet vårt, så det er klart vi ikke kommer til å stole på ham med det første, sier markedsansvarlig i Rockefeller, Noelle Poppe, til Dagbladet.no.

Stor stjerne

NAS ble en av hiphopens største stjerner med albumet «Illmatic» i 1994. Siden den gang har hatt status som en av New Yorks viktigste rappere. Sisteplata «Street\'s Disciple» fikk en femmer her i Dagbladet:

AVLYSER Nas avlyser morgendagens Rockefeller-konsert. Alle foto: SCANPIX
AVLYSER Nas avlyser morgendagens Rockefeller-konsert. Alle foto: SCANPIX Vis mer

- «Street\'s Disciple» er blitt et nyansert og humanistisk historiebevisst album, og hvis Nas hadde hatt selvdisiplin nok til å kutte det ned til én skive kunne det faktisk ha nådd helt til topps, skrev Sigrid Hvidsten om dobbeltalbumet.

Billettene til Rockefeller-konserten refunderes ifølge Popppe innen 3. september på utsalgsstedet.

STJERNE: Nas er en av de største og mest kritikerroste rapstjernene.