Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NASA-ingeniør vil gjøre magisk «Harry Potter»-pub til virkelighet. Lysestakene skal sveve i lufta

Snart kan trollmannspuben «Den lekke heksekjel» fra Harry Potter-bøkene åpne i London.

TROLLMANNSPUB: En innsamlingsaksjon er snart i gang, for å finansiere en ekte versjon av trollmannspuben fra «Harry Potter»-bøkene. FOTO: Mary Evans Picture
TROLLMANNSPUB: En innsamlingsaksjon er snart i gang, for å finansiere en ekte versjon av trollmannspuben fra «Harry Potter»-bøkene. FOTO: Mary Evans Picture Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forfatter J.K. Rowling skapte et helt univers i sine bøker om trollmannseleven Harry Potter, som fantes paralellt med den som vanlige ikke-magiske mennesker kan se. I dette universet, hvor både trylleformler, sopelimer, drager og eliksirer er dagligdags, finnes også puben «Den lekke heksekjel».

Nå jobber «Harry Potter»-fan Matthew Cortland og NASA-ingeniør Travis Davis med å lage denne puben i virkeligheten, skriver Huffington Post. Planen er at puben skal åpnes i London i februar 2018.

Men duoen trenger penger for å realisere prosjektet, og frir til fansen. 26. juni, samme dag som den første boken om Harry Potter ble publisert i 1997, starter en Kickstarter-kampanje for å få inn 500 000 dollar, eller 4 398 100 med dagens valutakurs.

Svevende stearinlys

sin egen nettside skriver Cortland og Davis at puben vil ha stearinlys som svever i løse luften, ølglass som på magisk vis fylles fra bunnen og opp, lys og tappekraner som skrus av og på ved hjelp av en tryllestav og bilder hvor motivene beveger seg.

De vil også lage drinker som ser ut som, og oppfører seg som trylledrikker som er beskrevet i fantasybøkene.

- Ethvert aspekt av puben vil bli designet slik at jo mer du vet om bøkene og bakgrunnen, jo mer får du ut av opplevelsen, sier Courtland, i Kickstarter-videoen.

- Bruker teknologi

Siden puben ikke er en offisiell «Harry Potter»-pub, kan de ikke bruke navnet «Harry Potter» eller andre direkte referanser til bøkene og filmene. Mens puben i bøkene bærer navnet «Den lekke heksekjel», eller «The Leaky Cauldron», vil denne puben få navnet «The Cauldron Wizarding Pub & Inn».

- «The Cauldron» er en trollmannspub i London, hvor vi bruker teknologi for å få magi til å føles ekte, sier Cortland, i Kickstarter-videoen.

Han forklarer at de blant annet vil bruke magneter for å få stearinlysene til å sveve i lufta.

- Hvis vi får samlet inn nok penger til et vershus i tillegg til en pub, kan en tryllestav også bli brukt til å låse og åpne dører, istedenfor en nøkkel, forklarer Courtland.

Hele Norges coronakart