DEBATT

Helsearbeidere

Nasjonal smittekartlegging - nå

Krisen vi står i, viser at Norge trenger å bygge en sterkere beredskapskultur.

IMPONERENDE: Mange sektorer gjør nå en imponerende innsats. Det beste i det norske samfunnet vises fram. Samtidig vil det komme ei tid for å lære, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
IMPONERENDE: Mange sektorer gjør nå en imponerende innsats. Det beste i det norske samfunnet vises fram. Samtidig vil det komme ei tid for å lære, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Fullvaksinerte: 69.23% Første dose: 78.17%

Delta organiserer mange helsearbeidere som står i en krevende jobb i første linje i kampen mot corona. Noen er bekymret. Er de godt nok beskyttet?

En helsefagarbeider forteller at hun og hennes kolleger er urolige. Det tok tid før smitteverntiltak ble iverksatt og prosedyrer ble fulgt.

Helsesekretærer på private legekontor melder om mangel på smittevernutstyr.

I pleie- og omsorgstjenesten jobber mange deltid og det er utstrakt bruk av ufaglærte. Er opplæring i smittevern for disse førstelinjene tilfredsstillende?

Ansatte i ambulansetjenesten kan fortelle at mange eldre ambulansestasjoner ikke er tilrettelagt for godt smittevern. De sanitære forholdene er utilfredsstillende. Noen må vaske arbeidstøyet hjemme. Et tilsyn Arbeidstilsynet gjennomførte i 2018 avdekket mangler med hygiene, smittevern og vask av arbeidstøy.

Brannøvelser er en selvfølge enten du er på jobb eller skole, men når trente helse-, pleie- og omsorgstjenesten sist på en pandemi/epidemi? Mange av våre medlemmer etterlyser systematiske og planlagte øvelser.

Vi må være forberedt på det ekstraordinære og bygge en beredskapskultur. Det må øves på det utenkelige for å være forberedt på det verste. Delta mener at følgende tiltak må iverksettes:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer