KRAVET OM AT
prøveresultatene skulle legges ut på internett, gjorde at mange elever ikke ville delta på de nasjonale prøvene. Når offentliggjøring framstår som overordnet både personvernet og foreldreretten, er det mange som spør seg om hensikten med prøvene.
Dersom testene primært var ment å hjelpe elevene til å utvikle seg faglig, så trengs det ingen offentliggjøring. Er det skoleeieren som forlanger innsyn, så må også kommunene være de som avgjør hvordan resultatet skal brukes. Foreldre flest ønsker en god skole, ikke en gapestokk. Innbyrdes konkurranse mellom skolene på bakgrunn av nasjonale tester, er hinsides enhver fornuft. Barnets vennskapsforhold, kombinert med bussrutene, er avgjørende for de fleste sitt skolevalg. Behovet for konkurranse er oppkonstruert. Bare 4 prosent av elevene går i privatskoler. TV2 nekter å opplyse tallet på avlagte stemmer ved avstemning i Idol- konkurransen. De henviser til personvernet. Foreldre kan ikke reservere seg mot at barna ufrivillig blir trukket inn i medias søkelys. Personvernet gjelder ikke private testresultater for grunnskoleelever.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger