DEBATT

Debatt: Nasjonalgalleriet

Nasjonalgalleriet skal bli et åpent og levende hus for publikum, med kunsten i sentrum

Den beste måten å ære Nasjonalgalleriet og bygningens nasjonsbyggende historie på, er å gjøre huset åpent og tilgjengelig for alle som vil besøke det.

NASJONALGALLERIET: Nasjonalmuseets direktør, Karin Hindsbo, orienterer om mulige planer for Nasjonalgalleriets fremtid. Kulturminister Trine Skei Grande og direktør i Sparebankstiftelsen DNB André Støylen er også til stede. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Min drøm er at Nasjonalgalleriet blir et sted der folk skal få oppleve kunst på nært hold, både gjennom utstillingene på veggene, men også fordi det skapes kunst der. I dag er omtrent halvparten av arealet i Nasjonalgalleriet ikke tilgjengelig. I øverste etasje håper jeg det om noen år vil være fullt av unge kunstnere som skaper og viser fram kunsten sin.

Underetasjen vil kunne romme kafeer og formidlingsområder. Nå går Sparebankstiftelsen DNB og Nasjonalmuseet i gang med å finne ut hvordan vi på best mulig måte kan bruke bygningen framover slik at den blir til glede for flest mulig.

For Nasjonalgalleriet er vårt. Og det skal være et åpent hus. Bygningen har lange tradisjoner og har vært viktig i vår nasjonsbygging. Målet vårt er å skape nye historier i bygget som er en så viktig del av historien om Norge. Den beste måten å ære Nasjonalgalleriet og disse tradisjonene på, er å gjøre huset åpent og tilgjengelig for alle som vil besøke det. Kunsten og kulturen skal strekke seg etter folk, mot forskjellige grupper og på nye måter. Nasjonalgalleriet skal brukes til både å formidle og å skape kunst. Derfor er det viktig at perioden Nasjonalgalleriet er stengt i forbindelse med flyttingen blir så kort som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer