Nasjonalgalleriet: Vil åpne opp nye rom for publikum

Nasjonalmuseet og Sparebankstiftelsen DNB sammen om å finne en løsning for framtidig bruk av Nasjonalgalleriet.

NASJONALGALLERIET: Nasjonalmuseets direktør, Karin Hindsbo, orienterer om mulige planer for Nasjonalgalleriets fremtid. Kulturminister Trine Skei Grande og direktør i Sparebankstiftelsen DNB André Støylen er også til stede. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Debatten om hva som skal skje med Nasjonalgalleriet har pågått helt siden 2008, da det ble bestemt at Nasjonalmuseet skal flytte inn i nye lokaler på Vestbanen i 2020.

Det har vært uvisst hva som vil skje med Nasjonalgalleriet-bygningen når Nasjonalmuseet flytter.

Nå går Nasjonalmuseet og Sparebankstiftelsen DNB sammen om å finne en løsning for framtidig bruk av Nasjonalgalleriet.

Ser på mulighetene

Mandag inviterte museets direktør Karin Hindsbo til orientering om mulige planer for Nasjonalgalleriets framtid. Til stede var også kulturminister Trine Skei Grande (V) og André Støylen, direktør i Sparebankstiftelsen DNB.

- Vi går i gang med et forprosjekt for å utrede muligheter. Tanken er å gjøre Nasjonalgalleriet til et åpent og levende hus for publikum. LED-kunsten vil stå i sentrum, sier Karin Hindsbo, til den frammøtte pressen.

Ved å gjennomføre en rehabilitering er det mulig å åpne opp områder som i dag ikke er tilgjengelig for publikum, som tredjeetasje og kjelleren.

- Den skapende scene mangler steder for visning og produksjon. Med den bakgrunnen skal vi se på hvilken type utstillinger vi skal lage i framtida, sier Hindsbo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer