- Nasjonalgalleriet ville kaste Aksel Waldemars kunst. Sånt blir det film av

Nils Gaup om «den glemte kunstneren» som mange mener er like stor som Edvard Munch.

FILMPLANER: Nils Gaup har jobbet med filmplanene 0m kunstneren Aksel Waldemar Johannessen i flere år. Nils Gaup. Foto: Anders Grønneberg
FILMPLANER: Nils Gaup har jobbet med filmplanene 0m kunstneren Aksel Waldemar Johannessen i flere år. Nils Gaup. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Aksel Waldemar Johannessen var en underdog og en outsider. Hele hans liv og historie har den dramatikken som skal til får å lage en fremragende film.

Det sier filmregissør Nils Gaup, som før helga hadde premiere på årets første norske storfilm, «Birkebeinerne».

- Skandaløs behandling

Nå er han i gang med planene om en ny storfilm. Filmregissøren ble for noen år siden kjent med kunsten til Aksel Waldemar Johannessen og Haakon Mehrens mangeårige kamp for gi ham den anerkjennelsen han fortjener.

- Kunstneren er blitt skandaløst behandlet av deler av Kunst-Norge, sier Nils Gaup.

- Historien om Aksel Waldemar Johannessen er veldig spennende. Ledelsen i Nasjonalgalleriet har motarbeidet ham, de ville kaste kunsten på Grønmo fylling - kunst jeg har sett i både Dogepalasset i Venezia og Leopold-museet i Wien, sier Gaup.

Truet med Munch-boikott

Nils Gaup har jobbet med filmplanene i det skjulte i flere år. Han har ennå ikke finansiert filmen, men han er sikker på at det blir en storfilm, med internasjonal støtte fra land som Italia, Østerrike og Tyskland, der Johannessen er stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer