Nasjonalmuseet lyser ut på nytt

Styret i Nasjonalmuseet har vedtatt å lyse ut stillingen som direktør på nytt.

(Dagbladet.no): Inntil videre er Anne Kjellberg konstituert som direktør.

Nasjonalmuseet vil nå gå bredere ut for å nå et større antall kandidater i Norge og Norden enn de til nå har gjort, og de vil benytte seg av ekstern hjelp i søkeprosessen.

- Nasjonalmuseet står overfor store og viktige oppgaver, og stillingen som direktør er både utfordrende og krevende. Det er derfor naturlig at vi tar den tida vi trenger for å få på plass den rette personen, sier styreleder Christian Bjelland i en pressemelding.

- Det vil bli svært vanskelig å finne etterfølgeren min, sa tidligere direktør Sune Nordgren da han forlot stillingen 19. desember i fjor.

Han mener det bare finnes en håndfull personer i Skandinavia som kan gjøre jobben.

Sju personer søkte jobben da den ble utlyst i fjor høst. Bare tre av dem ønsket offentlighet.

Disse tre søkerne - som nå altså er veiet og funnet for lette - var Erlend G. Høyersten (direktør, Sørlandets Kunstmuseum), Ulf Grønvold (seniorkurator, Nasjonalmuseet) og Audun Eckhoff (direktør, Bergen Kunstmuseum).

MENER HAN PASSER BRA: Sune Nordgren tror det bare finnes noen få passende personer til toppjobben i Foto: SCANPIX
MENER HAN PASSER BRA: Sune Nordgren tror det bare finnes noen få passende personer til toppjobben i Foto: SCANPIX Vis mer
KONSTITUERT: Anne Kjellberg leder Nasjonalmuseet inntil videre.
MENER HAN PASSER BRA: Sune Nordgren tror det bare finnes noen få passende personer til toppjobben i Nasjonalmuseet. Og at han er en av dem.