DEBATT

Nasjonaltheater i illegale israelske bosetninger?

Hanne Tømta har en reell mulighet.

UTFORDRES: Teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret vil ikke ha kulturell boikott av Israel.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTFORDRES: Teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret vil ikke ha kulturell boikott av Israel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets Geir Ramnefjell oppfordrer i kronikken «Boikottens fristelser» Nationatheatret til å opprettholde samarbeidet med Israels nasjonalteater HaBima. Dette til tross for den israelske statens nedslakting på Gaza - som til nå har drept over 1700 palestinere, de aller fleste sivile, hvorav 500 barn. Hva slags dialog er det Ramnefjell ser for seg som 20 år med «Oslo- avtale» ikke har ført til? 

HaBima ønsker å fremstå fredsskapende når de skriver til teatersjef Hanne Tømta at de «forsøker å bygge bro over den store avgrunnen i regionen». Samtidig skriver de at det er utelukket at de skal slutte å spille forestillinger i de israelske bosetningene på Vestbredden. Dette er en absolutt selvmotsigelse. 

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Den illegale israelske bosetningspolitikken er et brudd på folkeretten, og bygger murer — ikke broer. Bosettingene integreres gradvis og systematisk i Israel. Et viktig grep i annekteringen er at de som bor i de illegale bosettningene får del i kulturlivet på lik linje med andre israelere. Bosetningen Ariel der Habima oftest spiller er de facto et velorganisert brohode i prosessen med å gjøre okkupasjonen permanent. Samarbeidsprosjektet med Nationaltheatret bidrar til å legitimere og normalisere denne illegale og brutale okkupasjonspolitikken. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer