«Nasse Nøff»

Sentimentalt og i søteste laget fra Hundremeterskogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Disney-konsernet er altfor raus med honningkrukka når det serverer sin versjon av A.A. Milnes legendariske figurer fra Hundremeterskogen. Denne gangen er det Nasse Nøff som er tittelfigur, og han er jo søt nok i seg selv uten klissete ekstradoser.

Nasse Nøff er en klok fyr, altfor klok til å felle Hollywood-tårer av selvmedlidenhet slik han gjør her. Filmen har nok appell til de minste barna, med sitt budskap om at det går an gjøre store ting og gode gjerninger selv om man er liten. Fordi Ole Brumm, Tigergutt, Sprett, Tussi osv. glemmer Nøffs medvirkning i sine prestasjoner, gjemmer han seg bort. De leter etter ham ved hjelp av ei minnebok, og slik nøstes alle de gode Nøff-historien opp i en ny ramme.

Det artigste ved filmen er når Brumm og co. lager heroiske tegninger av Nasse Nøff, og disse tegningene får liv. Denne enkle animasjonen blir faktisk mer tiltalende enn Disney-versjonens glatte merkevarefigurer.

Det er Carly Simon som synger i originalversjonen, og Maj Britt Andersen i den norske. Sistnevnte bidrar dessverre til ytterligere overdosering av søtstoff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer