Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Natacha Atlas

Back to basic og bedre enn på lenge.

CD: Etter langt samarbeid med Jah Wobble og etnoteknokollektivet Transglobal Underground, er ikke belgiskfødte Natacha Atlas fremmed for verken å ta moderne produksjonsgrep eller å lefle med musikkstiler fra ulike verdenshjørner. Sjangeren hun vanligvis ligger nærmest er cha\'abi, egyptisk pop, men «Mish Maoul» er også inspirert av oppveksten i en marokkansk getto. Atlas er personifiseringen av flerkulturell - en menneskelig Gaza-stripe, sier hun selv - og sjonglerer forskjellige uttrykksformer uten at det låter tilgjort eller uekte. «Ghanwah Bossanova» er akkurat hva tittelen antyder, mens andre låter ser østover mot et storslagent Bollywood. Golden Sound Studio Orchestra of Cairo supplerer med strykere, og skal ha noe av æren for at dette er så pent. Men rosen tilfaller også Natacha Atlas selv, for en vellykket vending tilbake til røttene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling