Natalie Portman rir med Indiana Jones?

Starter filming i juni. Her er arbeidstittelen.

(Dagbladet.no): Harrison Ford ble sist sett som Indiana Jones, eller Dr. Henry Jones Jr., i 1989 - om vi ser bort fra alle krumspringene til den unge versjonen av Indy.

Nå er han tilbake for en fjerde film om den aldrende eventyreren.

Produsent George Lucas og regissør Steven Spielberg bekreftet ved årsskiftet at de vil begynne innspillingen av den fjerde «Indiana Jones»-filmen i juni i år, melder Hollywood Reporter.

Skriver inn Connery

Jakten på det rette manuset til filmen har pågått i en årrekke, og det var til slutt manusforfatter David Koepp («Jurassic Park», «War of the Worlds») som fikk godkjent sin skisse.

- George, Harrison og jeg er alle veldige spente. Vi føler at dette manuset var vel verdt å vente på, og håper at det vil være i stand til å levere alt du kan forvente deg fra vår Indiana Jones-historie, uttaler Speilberg.

Ifølge filmdatabasen IMDB skal filmen komme i 2008, og det ryktes at Natalie Portman står på rollelista til filmen som har arbeidstittelen «Indiana Jones and the Ravages of Time».

Både George Lucas og Harrison Ford sier at de ønsker å ha med Sean Connery i rollen som professor Henry Jones - faren til Indy.

FILMER SAMMEN IGJEN: George Lucas og Harrison Ford lager «Indiana Jones 4». Foto: AP/SCANPIX
FILMER SAMMEN IGJEN: George Lucas og Harrison Ford lager «Indiana Jones 4». Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Vi skriver ham inn i filmen, enten han ønsker det eller ei, har Lucas sagt til «Access Hollywood».

I god form

I et intervju med MTV.com, forteller Lucas at filmen vil ta hensyn til at Harrison Ford er blitt eldre siden sist.

Ford sier selv i en uttalelse at han er klar for nok en action-spekket runde:

- Jeg er svært glad over å på nytt jobbe med mine gamle venner. Jeg vet ikke om buksene fortsatt passer, men jeg vet at hatten vil gjøre det, uttaler han.

Lucas har tidligere bekreftet at Ford vil spille i filmen og at Steven Spielberg vil ha regien. Nå forteller han at filmen vil være drevet fram av karakterer og inneholde «interessante mysterier».

- Det blir den beste Indiana Jones-filmen så langt, sier medprodusent George Lucas som var med å starte hele konseptet, ifølge The Independent.

Première neste år

Filmene har spilt inn eventyrlige 3,5 milliarder kroner, eller 560 millioner dollar.

Ting tyder ifølge Hollywood Reporter på at filmen vil få sin premiere i 2008, nærmere bestemt i mai slik de to foregående filmene i serien.

Om den da er filmet på digitalt vis, slik Lucas foretrekker, eller på film slik Spielberg gjør, gjenstår å se.

LES MER I FILMBASEN:

I EVENTYRFILM? Natalie Portman.